Performanță în cercetare

Activități

1. Managementul proiectului

1.1. Managementul proiectului (este realizat pe toata durata de implementare); managerul de proiect va fi ajutat de către o echipa suport alcatuita din: Responsabil financiar, Responsabil informare si publicitate, Responsabil IT, Asistent manager)

1.2. Informare si publicitate (se va realiza o conferință de lansare a proiectului si una de finalizare a acestuia, 2 conferințe de presa, 2 comunicate de presa , o pagina web a proiectulu,100 pliante realizate si distribuite,12 postere, 3 roll-up-uri)

2. Recrutarea, selectia si monitorizarea implicarii in activitati a grupului tinta

2.1 Recrutarea, selectia si monitorizarea implicarii in activitati a grupului tinta. Aceasta activitate are urmatoarele scopuri:

  • Asigurarea unei selectii obiective, nediscriminatorii a doctoranzilor si cercetatorilor ce vor face parte din grupul tinta;
  • Asigurarea implicarii in activitati a persoanelor selectate
  • Asigurarea premiselor ca persoanele selectate sunt competente in domeniul cercetarii aplicative si ca vor contribui, prin activitatea desfasurata, la realizarea indicatorilor asumati prin proiect
  • Monitorizarea participarii la activitati a grupului tinta si a realizarii indicatorilor obligatorii din Cererea de Finantare ( lucrari publicate, participarea la stagii de cercetare aplicativa,sustinerea examenelor specifice, a tezelor de doctorat, a rapoartelor de cercetare)

3. Sprijin pentru consolidarea parteneriatelor dintre universitati si actorii din domeniul cercetarii si inovarii

3.1. Realizarea si dezvoltarea parteneriatelor dintre universitati si actorii din domeniul cercetarii si inovarii. Activitatea are rolul de a facilita realizarea de parteneriate de catre fiecare universitate implicata in proiect cu actori relevanti din domeniul cercetarii si inovarii (institute de cercetare, intreprinderi care investesc in cercetare,universitati) in scopul facilitarii accesului doctoranzilor si cercetatorilor din grupul tinta la infrastructura de cercetare existenta in universitatile si institutele de cercetare romanesti si europene, precum si facilitarea interactiunii intre membrii grupului tinta si alti cercetatori, desfasurarea unor cercetari comune si schimbul de bune practici in cercetarea aplicata.

3.2. Acordarea de burse si sprijinirea mobilitatii interne si internationale. Doctoranzii si post- doctoranzii din grupul ținta vor beneficia de burse de cercetare, acordate pe o perioada de 12 luni consecutive, pentru activități de cercetare aplicativa cu finalitate dovedita, validate ca relevanță de către angajatori sau institute de cercetare. In acord cu Ghidul Solicitantului, bursa doctorand va avea valoarea de max. 400 euro/luna (maximum 12 luni, ultimul an al programului de studii doctorale, iar bursa cercetator postdoctorat va avea valoarea de max. 600 euro/luna, pe durata studiilor postdoctorale (maximum 12 luni).

4. Activitati de cercetarea si de colaborare in retea pentru doctoranzi si tineri cercetatori

4.1. Dezbaterii stiintifice si schimb de pune practice intre doctoranzi/postdoctoranzi. Această activitate are urmatoarele obiective: cresterea competentelor de cercetare si a relevantei pentru economie a cercetarii aplicate realizate de catre persoanele din grupul tinta; schimbul de idei si de bune practici intre doctoranzii si cercetatorii implicati in proiect; sprijinirea de catre mentorii angajati in proiect ( cadre didactice universitare, cu experienta in cercetare) a doctoranzilor si a cercetatorilor post-doctorat in vederea obtinerii titlului de doctor sau finalizarea stagiului de cercetare.

4.2. Activitati de cercetare cu componenta aplicativa relevante pentru temele de doctorat/postdoctorat. Pentru implementarea activitatii de cercetare aplicativa, cele trei universitati partenere au realizat si semnat un protocol de colaborare cu: Institutul National de Cercetare – Dezvoltare Si Încercari Pentru Electrotehnica- Icmet Craiova, IPA SA, sucursala Craiova si Camera De Comert si Industrie Dolj. Programele de cercetare desfasurate vor avea relevanta in raport cu domeniul de activitate al fiecarui partener ,iar rezultatele cercetarii vor fi utile pentru activitatile partenerului implicat in dezvoltarea componentei practice a programelor de studii.

5. Crearea unui sistem de informare coordonata, in ambele sensuri, intre sectorul privat si institutiile de invatamant superior in vederea identificarii nevoilor de instruire a grupului tinta

5. 1 Crearea unui sistem de informare coordonata, in ambele sensuri, intre sectorul privat si institutiile de invatamant superior in vederea identificarii nevoilor de instruire a grupului tinta

Activitatea are rolul de a creste relevanta programelor doctorale si post-doctorale derulate de catre universitatile partenere in raport cu agentii economici si cu piata muncii, in vederea asigurarii angajarii persoanelor din grupul tinta. In acest scop, se va urmari realizarea unui sistem de informare coordonata, in ambele sensuri, intre sectorul privat si institutiile de invatamant superior in vederea identificarii nevoilor de instruire a grupului tinta, relevante pentru piata muncii,implicit a agentilor economici.